LINE UP

STATIE WEST FESTIVAL

Hieronder kan je nog de line up van de succesvolle editie 2017 bekijken.

Begin april 2018 zal hier de nieuwe line up verschijnen.

The Whereabouts of J. Albert

 

 

Met ‘Statie West’ zijn we altijd al op zoek geweest naar aanstormend talent.

De ter ziele gegane ‘Lawijtstrijd’ en De Kunstbende reikten ons op dat vlak dikwijls knappe muziekgroepen aan.

Deze editie gooien we het over een andere boeg. Via een wedstrijd op www.vi.be, hèt platform voor Belgische bands, selecteerden we voor jullie deze lokale helden.

De band bestaat onder andere uit Nathan Wittock, Klaas Borms, Steph van Uytvanck en Joeri Dobbeleir. Allemaal figuren die reeds hun sporen nalieten in de Sint-Niklase muziekscene..

Wil het toeval wel dat ze in april hun debuut uitbrengen zekers... Donkere wolken zullen samenpakken boven het terrein van SVK! Be there, 16u30!

 

tags : shoegaze atmosfeer lokale helden gelaagd

 

Compro Oro

‘Compro Oro’, wat zoveel betekent als: we kopen uw goud, is een ode aan exotische muziek. Ze schetsen een muzikaal reisverslag, voortgeduwd door aanstekelijke grooves, besprenkeld met frisse vibrafoonklanken en grillige gitaargeluiden. Latin-jazz van de bovenste plank die de zinnen beroert, dansbaar en tegelijk boeiend. Ze doen wel eens denken aan de legendarische seventies hippieband Gong. Ideale muziek trouwens om even tot bij de cocktailbar te wandelen en onze Latijns-Amerikaanse specialiteiten te proeven!

 

tags : jazz vibrafoon latin percussion

 

Cocaine Piss

In Luik heerst er de laatste jaren een stevige DIY-cultuur, waar jongeren samenkomen om stoom af te laten bij luide anti-establishment evenementen. Dat herinnert de oudere ‘Statie West’ ganger aan de hoogdagen van ‘OJC Kompas’.

De vaandeldragers van deze Luikse beweging, ‘Cocaine Piss’ hebben er net een tour door Duitsland en de UK op zitten en spelen ‘en passant’ op het ‘Statie West’ podium.

Hun laatste album "The Dancer" werd opgenomen en geproduced door Steve Albini, de man die ook werkte met Nirvana, The Pixies en The Stooges, om er maar enkele te noemen.

Sterke songteksten over gendergelijkheid zijn dikwijls verpakt in een grappige jasje.

 

tags : punk crust noise queer Steve Albini Liege

 

Dewolff

Deze psychedelische bluesrockband uit Nederlands Limburg is er eentje met uitzonderlijke live-reputatie. Zowel live als in hun eigen  ‘Electrosaurus Southern Sound Studio’ werd er de voorbije 10 jaar enorm hard gewerkt. Een hele resem albums, singles en concerten op grote podia zoals ‘Pinkpop’ en ‘Sziget’ zijn daar het bewijs van. Heeft u vooroordelen, wat betreft het gebruik van een Hammond-orgel op een rockshow? Kom kijken en stop uw vooroordelen waar de zon niet schijnt! Virtuositeit met de haren in de wind!

 

tags : Hammond psychedelica seventies Geleen

 

Bottle of Moonshine

Deze ska- en rocksteadyband uit de kempen speelde de afgelopen jaren meer dan 150 shows, met hoogtepunten als Reggae Geel, Polé Polé, de Ancienne Belgique, London International Ska Festival en zoveel meer! Deze geoliede machine bestaat uit 11 muzikanten. Verwacht tropische grooves, een strakke 5-koppige blazerssectie en zwoele vocals van zangeres Hanne Peetermans. De band blijft actief en actueel met hun vers uitgeschonken single: ‘The world is gonna end tonight.’

 

tags : reggae ska horns big band ambiance

 

Chaos Controllers

Robin Neefs en Sanne Werkers boetseren een live-partysound met wiimotes, gamepads, midi-gitaren en ander digitaal speelgoed. Zowel de originele, soms schaamteloos gestolen, 8-bit geluiden uit videogames als moderne klanken worden samengekneed tot een waanzinnig dansbaar geheel. Na succesvolle passages op ‘Chiptune’-events als ‘Bitgrid’, is nu het ‘Statie West’ publiek aan de beurt. Opgelet voor rondvliegende pixels!!!

 

tags : PSP DAW Pong Packman

 

5 top DJ's

 

Plakninja *** Plat Wouter *** Bartholomeo *** Arab Brothers *** Toon & Harry ***