LINE UP

STATIE WEST FESTIVAL

LINE UP 2018

Chief Roberts

 

 

( Winnaar Statie Westrijd )

 

 

 

Op deze editie vallen we meteen met de deur in huis.

De winnaar van de Statie Westrijd 2018 !

Chief Roberts, dat zijn jonge snaken die teringherrie maken, met veel overtuiging gebracht.

Prachtige riffs die op een subtiele manier met elkaar worden verweven.

 

Verdienden reeds sporen op o.a. Graspop en geven stevig van jetje.

 

Oordopjes insteken !

 

 

 

 

 

tags : lokale helden, distortion, doom

 

Old Crocodile & the Greyhound

 

Een oude krokodil, tevens grafisch kunstenaar en leerkracht aan de Sint-Niklase academie omringt zich met doorwinterde muzikanten en zingt doorleefd en waarachtig de blues in het diepste donkerblauw.

 

tags : blauw, blauw, blauw

 

Kolonel Djafaar

In Het instrumentale afrobeat-gezelschap Kolonel Djafaar kaapte vorig jaar de "beste liv-eact Jonge Wolven" weg. De nog jonge Waaland-Antwerpse bende lanceert percussieve beats en snedige koperklanken richting de dansbenen. In de geest van Fela Kuti toveren ze het grijze asfalt om tot een broeierige steppe.

 

tags : ritme, dans, dans

 

Romano Nervoso

Deze zelfverklaarde "Godfathers van de spaghettirock" uit La Louvière hebben een ferm gesausd parcours achter de rug. Britse, Italiaanse en Franse zalen gingen plat, ook concerteerden ze op Dour festival en in de VK. Na de albums "Italian Stallions" en "Born to Boogie" ging ook de release van 3I don't trust anybody who doesn't like rock and roll" dolletjes, getuige een uitverkochte Botanique in februari jongstleden.

 

tags : La Louvière, oogschaduw, Walifornia.

 

Stijn

Stijn, zelf sinds enkele jaren bezoeker van ons festival werkt in alle stilte aan nieuw materiaal. Op verzoek van Statie West speelt hij een zeer exclusieve live show met zowel nieuw als gekend werk. Sexjunkies en Hot & Sweaty liefhebbers van electronische sensuele muziek kunnen zich niet permitteren om dit hoogtepunt te missen. kinky danspartijtje zal het zijn.

 

tags : Hot, Sex, Funk, VCF en VCO

 

DJ Toon Goa

DJ TOON brengt op Statie West sinds mensenheugenis de meeste benen aan het dansen, meestal samen met zijn compaan Harry, en vooral voorzien van een batterij aan exclusieve Goa dancetracks. Voor de eerste keer sluit hij de 9 de editie van Statie West af vanop het podium. Dat wordt genieten.

 

tags : Goa, dans, trance

 

5 top DJ's

 

The Ovulations *** Plat Wouter *** Bartholomeo *** Arab Brothers *** Papa Ryan ***

Een pittige selectie platenruiters van de bovenste plank. Voor, na en tussen de optredens (en de soundchecks) door brengen ze ritme en ziel ; en maken zo het jaarlijkse Statie West feest compleet.

 

Tags Rock é Roll, Reggae, World, IDM