LINE UP

LINE UP 2019

LET OP : STATIE WEST BEGINT DIT JAAR AL OM 14 UUR !!!

Robbotbeton (be)

 

 


De winnaar van de STATIEWESTRIJD 2019 is ROBBOTBETON geworden.


Het project is een hersenspinsel van Kruibekenaar Arne Vyt, 
en is een voortvloeisel van zijn eindwerk aan de PXL muziekhogeschool, waar hij afstudeerde in 2015.
Producer/muzikant Arne Vyt staat alleen op het podium met een boel electronische speeltjes en een plastieken gitaar. Zijn muziek balanceert tussen house, techno en een vleugje goa.

Zelf noemt hij het  space rave
Mellow dancegrooves, donkere baslijnen en liquid acidloops sturen je zo de ruimte in.

Klaar om mee op te stijgen? De lift off is op zaterdag 8 juni om 15u30 stipt, op de terreinen van SVK aan het Westerplein in Sint-Niklaas. (deuren 14u)

 

 

#lokalehelden #mellow #spacerave

 

Brazzmatazz (be)

 


Brazzmatazz is een te gekke 18 koppige brassband, met hete, pompende deunen, gebaseerd op live improvisatie.


Invloeden van New Orleans funk, balkan, ska, drum & bass en veel meer !


#koper, #ambiance, #feestje

 

The Dizzy Brains (mdg)


The Dizzy Brains, vier jongelui uit Madagaskar, omschrijven hun muziek als pure garagerock. 
Ze werden beïnvloed door de vader van de twee broers Eddy en Mahefa Andrianarisoa (zang en bas). Hij was muzikant, en een fan was van The Kinks. 
Ze kwamen op het idee om zelf een band te beginnen, na het beluisteren van "7h du matin" van de Tunesische zangeres Jacqueline Taïeb. 
Verder vermelden ze The Stooges, The Artic Monkeys, The Strokes, Serge Gainsbourg en Jaques Dutronc als hun voornaamste invloeden.
Thema's in hun teksten zijn corruptie, onzekerheid, onveiligheid en gebrek aan perspectief, gebrek aan seksuele vrijheid en censuur, allemaal zaken waar ze in hun geboorteland mee geconfronteerd worden.

 

 #garagerock, #afrika, #protest

Maanzaad (be)

 


Het Belgisch collectief Maanzaad lapt de heersende rock- en poptrends feestelijk aan z'n laars! De band staat live voor up-tempo reggae/rock, zware rocksteady en bevreemdende dub en teert daarvoor op een organische ritmesectie, psychedelische gitaarpartijen, een bezwerende Hammond-groove en Shjikha backings.

Maanzaad bouwde de voorbije jaren met zijn maatschappelijk relevante teksten in de moerstaal en altijd feestelijke concerten een opvallende live reputatie op. De band draagt daarbij bewust een verregaande anti-establishment-gedachte met een weliswaar vette humoristische knipoog uit.#opruiend #baldadig #troostend #genadig

 

Knars (nl)

Knars is een Nederlandse band voorheen bekend als Knarsetand. Het 6-delige collectief brengt donderende garagepunk, breakbeat en electronica, met cumbia en balkan invloeden. Knars sleurt haar publiek door de gangen van haar gekkenhuis, vol hypnotiserende intensiteit. Gretige teksten, psychedelische soundscapes, kwaadaardig koperwerk en zware gitaarriffs, beats en baslijnen zorgen ervoor dat de knallende pit van energie van de knars-machine overal waar ze komen, verzekerd is.

De nieuwe Knars klinkt als het resultaat van een studio-sessie van een Rage Against The Machine-gitarist op een bad trip, gecombineerd met een manische producer van The Prodigy, Pendulum op pijnstilles, en dat allemaal live uitgevoerd door een soort van freaked out Mexicaanse garagepunkband met twee multi-instrumentalisten/koperverslaafden.#dubstep, #trance, #freaks

Dub Engine (it)

Muzikanten en producers Nicolò Tucci en Sabrina Ferro uit Bologna (Italië) beginnen hun project in 2009.
 
Heavy bas, acid upbeat synths, oneindige delays en tonnen wobbles zijn het handelsmerk van Engine's sound, onderdeel van die nieuwe generatie dub-gekleurd door verschillende muziekgenres: van rootsreggae tot zijn elektronische afstammelingen zoals stepper, jungle en dubstep.
 
Diep beïnvloed door het Britse nieuwe millennium dub-tijdperk, begonnen ze met hun live stijl te evolueren naar een nieuwe "psycho-steppa" manier, een originele dub-muzikale expressie waarbij stemmen, effecten en baslijnen exploderen in een intens high-impact psychedelisch geluid.
 
Ze hebben het podium gedeeld met internationale dub-artiesten en hun psycho-steppa-vibes verspreid over de meeste festivals / clubs in Italië en Europa.
 
Het Dub Engine-album "Psychosteppa" uitgebracht in 2017 is gratis beschikbaar op het ODGProd netlabel. 

http://odgprod.com/2017/08/01/dub-engine-psychosteppa/#dub, #steppers, #irievibes

+ 6 TOP DJ's

 

Een pittige selectie platenruiters van de bovenste plank. Voor, na en tussen de optredens (en de soundchecks) door brengen ze ritme en ziel ; en maken zo het jaarlijkse Statie West feest compleet.


Tags Rock & Roll, Reggae, World, IDM

BARTHOMOMEO

Het Sint-Niklase Statie West festival doet er alles aan om je tot een muzikaal hoogtepunt te brengen. 

Ook op onze tiende editie is gerenommeerd DJ Bartholomeo in da house (bekend van o.a. Café d'Anvers). Reeds ettelijke jaren voorziet hij ons festival van wervelende trancy dancevibes.  #dance #deephouse #trance

ARAB BROTHERS

DJ Nordine Ketami samen met broertje Mustafa op live percussie weten steeds een irie feestje te bouwen als ze beginnen draaien. Met hun trancy steppers, dubby rookgordijnen, aanstekelijke niabinghi riddems, rocksteady beats en versions excursions, gedrenkt in spacy echo's, brachten ze reeds menige dansvloer aan het skanken. Irie vibes

 

#reggae #dub #irievibes

 

Statie West Timetable 2019

(ONDER VOORBEHOUD VAN LAST MINUTE WIJZIGINGEN)

DJ SET

LIVE ON STAGE

14u00 : The Ovulations

15u30 : Robbotbeton

16u15 : Stijn

17u00 : Brazzmatazz

18u00 : Batholomeo

18u45 : The Dizzy Brains 

19u45 : Plat Wouter

20U30 : Maanzaad

21u30 : Arab Brothers 

22u15 : Knars

23u15 : Toon

00u00 : Dub Engine